Idioter ... och nyårsafton

Satt precis och läste på bukefalos om snorungar som hade skjutit raketet på ett tiotal hästar, en hade till och med träffat en häst
Föräldrarna brydde sig inte ens, det var till och med mamman som hade köpt ut raketerna..... Haaaaaaaaaalllllllllåååååå!!!! Hur dum får man bli man, e man inte rädd om sina ungar???????

Och igår läste jag om en gubbe som förgripit sig på en ponny så att den avlidit / blivit avlivad av sina skador sen.
Så J-la äckligt hur kan man ens komma på tanken att göra så, och det jag verkligen inte förstår är går hästarna verkligen med på det ??? frivilligt ??!!
Ja det finns många idioter !!! Skulle haft som de har i USA  - Animal police, de skulle vara mer straffbart att vara dum mot djur.

Och imorgon är det nyårsafton ... alla djurs mardröm!
Nja kanske inte alla men mångas iallafall, men man får hoppas att de flesta vet om ifall deras djur är rädda och gör det så bra de kan för dom då.


Nåja ni får ha en bra nyårsafton så hörs vi nästa år..... Mvh

Kallt ... Brr !

Vad ska man egentligen göra när det är så kallt... vad ska man ha på sig i stallet för att slippa frysa om fötter, händer, näsor och öron ???
Tycker ingenting verkar hjälpa, förr eller senare så fryser man iallafall.
Undra vad de gör på kallare ställen, det är ju ändå inte speciellt kallt i Skåne fast de andra kanske är mer vana än oss.
Visst det hjälper inte att ha för många strumpor på sig för då kan man inte röra tårna och då fryser man iallafall.

En sak som hjälper är att hänga och dingla med fötterna när man rider för då får man tillbaka värmen igen, fast det hjälper ju inte när man är i stallet innan och efter ridturen.
Och att ha ett sånt tunt fast brett pannband som man hade förr under hjälmen över öronen det gör oxå mkt nytta.
Men sen då ??? Det är ju faktiskt bekvämast att rida utan vantar om man kan, kan vara lite jobbigt att hålla i tyglarna med tjocka vintervantar.

Men men hästmänniska som man e så e man ändå i stallet dag efter dag och fryser lika mkt varje gång, man lär sig aldrig. O andra sidan man blir ju varm när man kommer hem igen :)
Undrar vad man ska göra när väl snön kommer om man som jag tycker det är kallt att rida nu, men har man kunnat de senaste  15 åren kan man säkert minst 15 år till.!!

Men alla har väl sina egna knep som hjälper dem att hålla värmen.
Nåt som är riktigt gott är en kopp varm o´boy när man kommer tillbaka frusen efter ridturen

Och i vilket fall som helst är det alltid lika trevlig att sitta på hästryggen( nåja nästan iallafaa , :) :) ).

Ciao, ha det bra där ute i mörkret och kylan tills vi hörs nästa gång.

Mvh


Julafton ...

Så nu har det äntligen varit julafton...
Fast det kändes knappt som julafton utan snö och minusgrader men hästarna fick ändå sitt julgodis.
Tyvärr hade pepparkakorna blivit mjuka och trillat ner och nån hade snott mina stora äpplen som jag hade lagt undan, men efter lite letande lyckades jag ändå få ihopa lite smått och gott till hästarna. Och såklart hann vi med vår jularitt, det är en tradition som måste hållas oavsett väder.
Så i det stora hela blev det ändå en mysig julafton med hästarna , nu väntar vi bara på snön så vi kan åka lite pulka efter hästarna. Det är nåt av det roligaste som finns att se, alla skrattar och har roligt och blir fulla med snö och trillar av pulkorna gång på gång . Sen när alla är tillräckligt frusna och kalla avslutar man med nåt varmt att dricka inne i stallet. Ser verkligen fram emot det .......

Hoppas ni alla hade en trevlig julafton.

Mvh

Hur kan man vara så korkad!!!

Hur kan man vara så korkad !!! Hörde på nyheterna igår att en travtränare använt elfösare på sina hästar, såna man har när man föser grisar tror jag det var.
Det är ju lika korkat som folk som barrerar sina hästar för att få dom att hoppa högre.
Det är väl bättre att inse att hästen inte är bättre än vad den är istället för att tvinga den att pressa sig själv så mkt.
Hur hade det varit om man försökt med lite kärlek, försökt få hästen att vilja  göra sitt bästa för att den tyckte det var det roligaste som fanns.
MEN det är ju också så att alla hästar har faktiskt inte vad som krävs för just det de är föda till, och desto fortare man inser det desto fortare kan man ge en annan chansen som kanske har det, iaf inom trav.
Men det är bara vad jag tycker, där är säkert dom som inte håller med men det får stå för dom.

Skäms på dem som inte inser att hästar inte bara är pengamaskiner.!!!

Mvh                       


Hästälskare absolut !!!

Fick mitt första svar idag på min nya blogg . Frågan var om jag var hästälskare och ja det kan man väl säga att jag är.
Fast ordet hästälskare har kanske olika betydelser vid olika åldrar.
 När man var liten hängde man alltid på ridskolan och var glad bara man fick mocka en box. Då insåg man inte att allt man egentligen gjorde var skitjobbet till alla andra. Man var så glad att bara få hjälpa till. Nu när man åker tillbaka och hälsar på och ser samma folk som fortfarande är kvar så börjar man ju undra om de inte har fattat det.
 
När man nu är äldre och har haft egna hästar ett tag då känns det mer som att allt man gör är för sin egen och hästens skull, för att man själv ska utvecklas hela tiden. Man gör det för att man älskar att vara med sin häst och blir glad för alla framsteg man gör tillsammans.
Jag har hållt på med hästar i 15 år nu och jag tycker fortfarande lika mycket om dem men jag ser bara vardagen på ett annat sätt. Jag gör det för att jag själv vill, jag mockar och ryktar och rider precis när jag vill och låter ingen annan bestämma över mig. (Självklart gör jag allt varje dag , tro inget annat, men man har mer frihet nu om ni förstår vad jag menar.)
Jag har börjat lära ut av mina egna erfarenheter till andra och det är roligt att dela med sig av sina kunskaper och få fler sugna på att börja rida.
 Jag har aldrig tänkt tanken på att sluta med hästar, kan inte tänka mig ett liv utan dom. Undrar vad man skulle göra med så mycket ledig tid över ;), städa eller , Nä tack !!!

Det är som de flesta säger "att ha häst det är en livsstil", det måste ingå i vardagen varenda dag

Och absolut vi hästälskare måste hålla ihopa, det håller jag med om.
Hoppas att det är fler som hittar till denna sidan och vill vara med och tycka och tänka.

Ha det så länge !!!     Mvh

Snart jul!!!

Goddagenz ! Snart är det jul hoppas att ni har fått julpyntat stallet detta året med, själv skulle jag men det blev aldrig så.
Visst är det mysigt i stallet när det är pyntat, det känns ännu mera hemtrevligt då. Det luktar granris och man ser pepparkakor och morötter och allt vad man nu hänger upp. Tänk bara på att allt helst ska vara ätbart för hästarna eller utom räckhåll .
Själv har jag gjort ett stort pepparkakshjärta till min häst med hans namn på, det får räcka som julklapp till honom vill ju inte att han ska få ont i magen.
Idag var jag ute och körde häst och vagn , det var en gammaldags trävagn med två hjul. Det enda som fattades för den perfekta julkänslan var att ljuslyktorna skulle varit tända och ett par bjällror som lät. Då hade allt varit toppen mysigt.
Det enda som lät nu var de gamla järnhjulen som skramlade så man knappt hörde vad man tänkte och då hade ju bjällror varit bättre, i början trodde vi nästan vagnen skulle trilla sönder men den höll hela vägen ...

´Ni får ha det så bra så länge tills nästa gång ...  Mvh

Dags att börja blogga lite om hästar, tycker ni inte ???

Jag var själv inne och letade efter en blogg om hästar men kunde bara hitta en om trav, och det är ju inte alla som sysslar med det.
Själv håller jag på med sk " vanlig ridning" , jag är varken elitryttare eller nybörjare.
Utan jag tänkte att detta skulle handla om vardagliga saker som man kanske funderar över när man håller på i stallet.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0