Ett bra inlägg ...

Jag hittade ett rätt så bra inlägg på en sida:

När hästintresset blir en livsstil

En egen häst är drömmen för många. Kanske har den blivit verklighet för dig. Eller är du en av alla dem som inte har egen häst, men ändå regelbundet rider på ridskola eller annat stall? Alla har ni ett intresse för hästar gemensamt. Hästar tar en mer eller mindre stor del av er fritid. Att komma till stallet och välkomnas av din fyrfotade väns gnägg gör dig glad och ridturen får dig att koppla av efter en dag på jobbet eller i skolan. Ansvaret för en häst innebär att ta sig an en levande varelse som är helt beroende av dig. Inte minst rollen som hästägare kräver att du ser ditt hästintresse som något av en livsstil. Kraven är många, men glädjeämnena överväger förstås!

Förbered dig noga inför ett liv som hästägare. Fundera och planera kring praktiska arrangemang, kostnader och tidsåtgång. Och försök att vara ärlig mot dig själv genom att se realistiskt på den nya situationen. På så sätt får du mer nöje av din häst.

Du får t ex räkna med att skötsel och motion i form av ridning kommer att kräva åtminstone två och en halv timme av din tid varje dag. Hästen blir snart ett naturligt inslag i din vardag. Men för att ge dig själv ett viss mått av frihet är det bra om du ser till att det finns avlastning att få. Även om du själv förstås har huvudansvaret för din häst är det bra om det finns familjemedlemmar som kan rycka in och hjälpa till. Om du hyr stallplats finns det anläggningar där man kan få viss hjälp - eller så kan flera hästägare som går samman och utveckla ett "avbytarsystem".

Du behöver ha kunskap, erfarenhet och god ridvana innan du skaffar häst. Det är ett gott råd. Som hästägare har du ett stort ansvar och då gäller det att veta vad man gör! Ridskolan är en samlingsplats för hästintresserade där man får grundläggande kunskap om ridning och hästskötsel. Att tillbringa en del tid i hästsportkretsar är överhuvudtaget en bra idé. Där kan du lära dig en massa bra saker, samtidigt som du bygger upp ett värdefullt kontaktnät.


Jag håller med, att ha häst är en livsstil och man behöver mkt kunskap och tid för att klara av en häst själv.
Man måste veta vad man gör för man har hela ansvaret för hästens hälsa på sig själv, där e mkt man man bör veta så man inte gör fel. Små fel kan oftast bli större i längden.

Mvh


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0